Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Археолози ще следят разширението на Околовръстното

Снимка: Shutterstock

Агенция "Пътна инфраструктура" откри тръжна процедура за избор на изпълнител за извършване на археологическо наблюдение  при строителството на Софийския околовръстен пъ т.

Според  Закона за културното наследство  археологическото наблюдение е теренно проучване за установяване на наличието на археологически структури на дадено място. То се извършва по време на  строителните дейности , за да не се допусне да бъдат унищожени или застрашени неизвестни археологически обекти.

Шесткилометровата отсечка , чието изграждане предстои да започне в кратък срок, ще бъде с две платна с по три ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез четири пътни възела - п. в. "Стар Лозенски път", п. в. "Патриарх Герман", п. в. "Самоковско шосе", п. в. "Младост".

Ще бъдат изградени три пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др.

С реализацията на проекта ще се улесни движението на транзитния трафик и връзката между автомагистралите "Струма" и "Тракия".

Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет.

още по темата
още от София
28
Петък
Февруари