Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Български пощи" ще продават и талони за платено паркиране

От днес, 1 юли, всички 114 клонове на "Български пощи" в София вече ще се продават билети за градски транспорт и талони за паркиране. Освен еднократен билет за градския транспот, пощенските станции ще продават дневна карта за цялата градска мрежа, както и талон за 10 пътувания с наземен градски транспорт. Освен това, там ще могат да се купуват и талони за платеното паркиране за "синя" и "зелена" зона в столицата. 

От Центъра за градска мобилност обясняват, че това се прави за по-голямо удобство на пътниците. Припомняме, че преди билети и талони за пътуване в столичния транспорт се продаваха в пунктовете на "Лафка", но след като компанията затвори обектите си, се наложи разпространението на вестници и списания да бъде поето от "Български пощи". Сега пощите поемат и продажбата на билети.  

Превозни документи за наземния транспорт се продават вече и на касите на метростанциите. До дни се очаква да се финализира договора за продажба на карти за градския транспорт и в 117-те тото пунктове в София.

Към момента контрольорите на ЦГМ продължават да предлагат и билети от 1,60 лв в превозните средства. Работят и 65-те бюра за продажба на превозни документи на ЦГМ, част от които са с удължено работно време, както и 207 търговски обекта из целия град. 

още от София