Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Вече ще получаваме SMS -и за вдигнат от "паяка" автомобил

Снимка: Shutterstock

Центърът за градска мобилност в София вече ще предлага SMS известяване на кой паркинг е колата ви, когато е вдигната с паяк. Новата услуга ще може да се използва от гражданите още от 22-ри януари.  

От телефон 1902 ще бъде изпращано съобщение с номер на автомобила и на кой наказателен паркинг се намира. Ще има адрес на паркинга, както и препратка към сайта на информационния център на ЦГМ. SMS-ът ще се изпраща на телефона, от който последно е изпратено валидно съобщение за паркиране в зоната за платено локално паркиране. 

„Това е част от политиката на Центъра за градска мобилност да прдоставя максимално информация, която да е полезна на гражданите“, обясни пред БНТ директорът на ЦГМ Румяна Милова.

Целта на промята е да се спести времето на шофьорите, нарушили правилата за паркиране в столицата и да им спести време да разберат на кой паркинг е отведен автомобилът им. Причината – забавянето при освобождаването на моторното превозно средство води до натрупване на допълнителни такси за всеки ден престой на наказателен паркинг.  

 

още по темата
още от София