Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Четири столични квартала остават без топла вода за 40 дни

Снимка: Shutterstock

Четири квартала в София ще останат без топла вода в продължение на месец и половина. Това са столичните квартали „Студентски град”, „Витоша”, „Малинова долина” и „Дървеница”. Сред засегнатите ще е дори Онкоболницата в кв. „Дървеница”. Причината за спирането на топлата вода е ремонт на „Топлофикация-София”. 

Първоначално беше обявено, че ремонтът ще продължи от 15 юни до 15 август, но след остра реакция от страна на Национално представителство на студентските съвети беше решено този срок да се намали до 40 дни. За целта екипите на „Топлофикация София“ ще работят с удължено работно време, за да могат да завършат реконструкцията предсрочно, за което има и дадено разрешение от Столична община.

От дружеството уточниха, че ремонтът трябва да бъде извършен заради тежкото състояние на топлопровода, който е изграден още през 70-те години, както и за да се избегнат бъдещи аварии в зимния отоплителен сезон, които освен без топла вода, да оставят абонатите и без отопление. 

„Трябва да се подмени магистрален топлопровод, който е с ширина на тръбите 700 см. Това означава, че трябва да подменим не само участъци, които могат да аварират всеки момент, но преди всичко трябва да подменим подпорни арматури”, обясни Елизабет Павлова, говорител на „Топлофикация-София”. 

още по темата
още от София