нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Фандъкова освободи зам.-кмета по културата и образованието Тодор Чобанов

Снимка: Мениджър нюз

Заместник-кметът по култура, образование и спорт на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов е освободен от длъжност със заповед на кмета Йорданка Фандъкова. До назначаването на нов зам.-кмет, управлението на направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" временно ще бъде изпълнявано от зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова, съобщават от Столична община. 

"Благодаря на д-р Чобанов за приноса към сферите, които работи в София, особено в археологията. Но в същото време под негово ръководство се забавиха други проекти - чувствително се забави реставрацията на банята "Овча купел". Наложи се отново да се прекрати тази процедура и сега трябва да се обявява наново. Това разбира се забавя всичко, трябва да се работи по-активно и динамично. Прекрасен млад човек, който има бъдеще в науката", коментира кметът на София Йорданка Фандъкова по повод освобождаването на Тодор Чобанов. 

Кметът обясни, че няма финансови загуби при забавянето на проекта. "Този проект е спечелен отдавна. Всеки има обяснение, но хората не искат да слушат обяснения, а да виждат резултати. Резултати искам да виждам и аз", каза още градоначалникът. 

Фандъкова не се ангажира с точен срок кога ще започне реставрацията на банята в "Овча купел". "Имам уверение от екипа на д-р Чобанов, че процедурата може да бъде отново обявена още следващата седмица, но въпреки това забавянето е чувствително", поясни тя.

Припомняме, че Тодор Чобанов е роден на 11 септември 1977 г. в Асеновград. Той е магистър по история и археология от СУ "Св. Климент Охридски", а от 2008 г. е доктор по археология. Работил е като координатор на проекти в гражданския сектор, експерт в програма ФАР към МРРБ, началник на инспектората за културно наследство в Министерството на културата, консултант по културно наследство към постоянната работна група по връщане на незаконно изнесените ценности във ВКП и други. Чобанов е бил зам.-министър на културата, както и съветник на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков с ресор културно-исторически туризъм. Назначен е за зам.-кмет на София през 2011 година. 

още от София