нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Фандъкова призова столичани за по-голяма дисциплина. Иначе - пълна карантина!

Снимка: Мениджър нюз

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова жителите на столицата за още по-строга дисциплина, за да не бъде наложена пълна карантина на града.

„Уважаеми съграждани, в последните часове разговарям с десетки софийски лекари, които настояват за по-строги мерки, с които да ограничим разпространението на вируса в града ни. Да, нашите здравни заведения имат най-голям капацитет, но той е ограничен и няма да е достатъчен в случай на масово заразяване. От нашата дисциплина и лична отговорност зависи да ограничим заразата, така че да дадем на нашите лекари възможността да лекуват всеки, а не да се налага да избират“, написа столичният кмет в профила си във Фейсбук.

„Аз разбирам и споделям тревожния глас на нашите лекари. Те в момента поемат тежките случаи и се грижат за болните. На тях разчитаме да спасяват живота ни и сега е наш ред да им помогнем, защото ние сме техният екип. Нашата отговорност е техният успех, а успехът е животът“, написа Фандъкова. Тя за пореден път призова възрастните хора да си останат вкъщи и да разчитат на своите деца и внуци, които да ги снабдяват с храна и лекарства. И помоли младите хора и родителите да не посещават детските и спортни площадки в парковете и градините.

„За тези, които са сами, екипи на общината доставят стоки от първа необходимост в домовете им“, поясни столичният кмет. 

„Днес, в деня на първа пролет, когато времето ни обещава топли слънчеви дни, Ви моля, да останете вкъщи. С дисциплина, самоограничения и отговорно поведение можем да предотвратим налагането на много по-строги мерки в града ни, каквато е пълната карантина, която виждаме в италианските градове и вече в Банско. Заедно с националния щаб имаме готовност и за по-твърди мерки, при разрастване на случаите в града ни“, написа още Йорданка Фандъкова.

По думите й, от вчера заедно с полицията, районна прокуратура и здравни медиатори са предприети засилени мерки за информиране на гражданите в ромските махали на София. Продължава дезинфекция около големите болници, в кварталите, на пешеходните подлези и пазарни площадки.

"Да бъдем отговорни и заедно ще се справим!", написа още Фандъкова.

още по темата
още от София