Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Фандъкова: В последните 10 години наложихме скорост на промяната, каквато София не познаваше

Снимка: Мениджър Нюз

През тези 10 години наложихме скорост на промяната, каквато София не познаваше дотогава. Това заяви, настоящият градоначалник на София и кандидат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова пред БНТ.

„За да продължи развитието на София е нужно да продължим промяната на града - с новите проекти, идеи, с обновен екип, с хора, които са готови да работят за София - това ме мотивира. Ние излизаме с конкретни проекти, конкретен план за действие", добави тя.

Фандъкова заяви, че новата учебна година в столицата започва с нова сграда на Първа английска гимназия, като допълни, че в момента се строят общо 10 училищни сгради с 5 нови физкултурни салона.

Коментирайки смяната на хора от екипа си, Фандъкова призна, че е имало грешки и пропуски в работата.

„Разбира се, че се допускат и грешки, правят се и пропуски. Аз съм сменяла хора от екипа, публично, ясно съм се разделяла с хора, когато има грешка или има загубено доверие. Новите приоритети и проекти имат нужда от нова енергия и нови хора. Не е тайна за никого, че нашите опоненти работят с внушения, без конкретика. Когато има съмнения, аз веднага съм сезирала органите. Корупцията се бори по този начин, а не с внушения", каза кметът.

Тя също така заяви, че приема сериозни всички свои опоненти в надпреварата за кметското място в София, защото всеки от тях излиза със своята биография, опит, идеи. НА въпроса дали е готова да се изправи на балотаж срещу Мая Манолова, Фандъкова отговори, че няма никакви юлизии, че кампанията ще бъде лесна.

Кметът на София акцентира и върху изграждането на третия лъч на метрото в столицата, като поясни, че краят на октомври е срокът за завършване на строителните дейности. Според нея първата отсечка - от Красно село, до бул. "Владимир Вазов", ще започне да функционира само до няколко месеца.

Освен това Фандъкова обясни, че ще продължи подмяната и модернизацията на автобусите от градския транспорт за да подобри качеството на въздуха в столицата, като поясни, че за първите шест месеца на годината има намаление с 1/3 на замърсяването в сравнение с миналата година.

още по темата
още от София