Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Фандъкова: За някои кандидати това не е състезание, а битка за столицата. За мен кампанията никога не е била това

Снимка: Мениджър нюз

За някои кандидати това не е състезание, а битка за столицата. За мен кампанията никога не е била това. Това заяви в ефира на NOVA столичният кмет и кандидат за четвърти мандат на поста  Йорданка Фандъкова.

„Важно ми е да разговарям с хората и да им представя идеите си. Ще изляза с реализъм и отговорност. Това е, което мога да предложа”, допълни Фандъкова.

Тя отново подчерта, че ако бъде преизбрана ще работи с нов екип, защото „новите идеи идват и с нови хора, които да ги създават и реализират".

„Скоростта на промяната е много висока. Но това не става от само себе си, а с много работа. Имали сме много пропуски и грешки за изминалите 10 години. Важното е да си направим изводите, за да продължаваме напред”, поясни градоначалникът.

Столичния кмет заяви, че един от основните и приоритети и е дигитализацията и че поканила IT специалисти, които да направят работата на общината прозрачна.

Фандъкова коментира и проблемите с някои от ремонтите в крада, като заяви, че тя е кметът, налагал най-големи санкции в цялата държава. Тя поясни, че има предложения за промяна в законодателството, която да позволи на гилдиите да отнемат лицензи на проектантите, изпълнителите и надзорниците, които не си вършат добре работата.

Фандъкова изрази категорична позиция, че работата по изграждането на метрото трябва да продължи и информира, че в края на октомври приключат строителните работи по още една отсечка от 8 км – от „Красно село” до „Подуяне”. Вече се проектирали и други части от метрото, а за две от тях се работели по осигуряването на финансиране.

В края на месеца ще започне и доизграждането на Южната дъга на Околовръстния път, допълни Фандъкова.

Предстои оформянето и на т.нар. „зелен ринг” – линейни паркове по трасето на старите жп линии.

още по темата
още от София