Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Манолова: Фандъкова е почтен човек, но тя остави „Орлетата на Борисов“ да управляват София

Кадър: bTV

Йорданка Фандъкова е един почтен човек, но тя остави други да взимат решенията в Столична община. Това заяви пред bTV кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова.

„Задкулисието е в столична община, а не в моите отношения с институциите, защото всички те бяха публични и прозрачни. Таен кръг управлява парите на столичани и това е другата причина да реша да се кандидатирам – за да бъде разбит този модел, за да има промяна.”, каза Манолова, като допълни, че става дума за приближени бизнесмени, които редят обществените поръчки в полза на определени фирми.

„Това са образно казано „орлетата” на г-н Борисов, които управляват София“, заяви бившият омбудсман.

„За 700 млн. лева бяха обявени процедури за обществени поръчки непосредствено преди изборите без това да се налага. Сметопочистването и сметосъбирането е на стойност 500 млн. лева за 5 години напред. То ще прескочи мандата на следващия кмет, а и тук има по 1 участник за всяка позиция“, добави Манолова.

По нейните думи кампанията й е абсолютно прозрачна, а „мръсните удари” идвали от опонента й, който се опитва да отврати хората и да обясни, че всички са маскари и няма смисъл да се гласува.

„Най-много ме учудват личните нападки и обиди, които отправя срещу мен Йорданка Фандъкова, докато аз говоря с факти и с числа. Ще чуете, че аз съм неинформирана, некомпетентна, че нямам проекти за Столична община”, заяви Манолова, като добави, че програма дава ясни отговори в разумни срокове за решаването на проблемите на столичани.

Бившият омбудсман представи идеята си за въвеждането на „бял билет” в дните с високи вредни емисии, което означава безплатен транспорт. Тя също така обясни, че ще настоява за енергийни помощи с ток, парно и газ, вместо с дърва и въглища.

Манолова показа и писмо, в което „Булгаргаз” предупреждава „Топлофикация”, че ако до края на този месец не плати 60 млн. лв., а до края на ноември още 40 млн. лв., доставките на газ ще бъдат застрашени.

още по темата
още от София
20
Понеделник
Януари