Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Няма глобени без винетки в 151-километровата зона около София, категоричен е шефът на АПИ

Снимка: Shutterstock

Няма глобени без винетки в 151-километровата зона около София. Това заяви пред bTV шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Георги Терзийски.

Заради информацията, че ще се изискват винетки за пътищата около София се стигна до протести, както и до остри реплики от страна на премиера Бойко Борисов към шефа на АПИ.

„Вчера проведох лични срещи и разговори по телефона с кметове от тези населени места, чиито участъци са уточнени от Столична община и няма да подлежат на винетна такса. Говорих с кметовете на Бистрица, Панчарево и Банкя, за да успокоят хората, че няма да бъдат глобявани“, каза терзийски по повод нареждането на премиера да обиколи като глашатай местата около София.

Той уточни, че АПИ е дала възможност на всички общини да заявят своите желания за участъци, които да бъдат освободени от такси. Условието е, общините да поемат поддържането на тези пътища. По неговите думи поддръжката на тази зона ще струва 8 млн. лв. на година.

„Не смятам, че имам лична вина за това, че не сме постигнали споразумение със Столична община. Не съм предупреждавал лично премиера, но съм сигнализирал министър Петя Аврамова, че има забавяне и може да има напрежение“, каза още Терзийски.

още по темата
още от София