Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

От днес плащанията към НАП - София ще се приемат само по електронен и банков път

Снимка: Shutterstock

От днес плащанията на данъци и осигурителни вноски в 13-те офиса на Националната агенция по приходите (НАП) в столицата ще могат да се извършват без такси, чрез използване на физическите ПОС терминали на приходната агенция, както и чрез електронната услуга за плащане в е-портала на ведомството, съобщават от институцията.

Общо над 80 млн. електронни трансакции годишно се извършват с електронните услуги, предоставяни от приходната агенция, като делът на електронната комуникация надхвърля 90%.

Плащания към НАП-София ще продължат да се извършват и по банков път от всяка банка в страната, но съобразно тарифите на съответните финансови институции.

Всички останали офиси на приходната агенция, в които има банкови гишета, ще продължат да работят по досегашния начин и занапред.

От 2018 г., когато бяха въведени възможностите за плащане с виртуален и физически ПОС терминали, до момента без такси са платени близо 480 млн. лв., като общият брой на преводите е почти един милион и половина. Общо над 80 млн. електронни трансакции годишно се извършват с електронните услуги, предоставяни от приходната агенция, като делът на електронната комуникация надхвърля 90 %.

още от София