Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ръст в онлайн плащанията на местни данъци и такси в София

Снимка: Мениджър нюз

Столичани все повече ползват възможностите за онлайн плащане на местни данъци и такси, както и електронните услуги на Столична община. С над 37 на сто повече местни данъци и такси са платени онлайн или през финансови посредници от 1 януари до средата на март т.г., в сравнение със същия период на миналата година, съобщиха от Столичната община.

С около 35 на сто се е увеличило и ползването на електронните услуги, предоставяни от дирекция „Общински приходи“ на СО.

От общината призовават в условията на извънредно положение, гражданите да използват всяка възможност за безконтактно обслужване, която се предоставя от общинската администрация.

Електронният адрес, на който софиянци могат да извършват проверки и плащания на местни данъци и такси е: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.js

За да се ползва тази електронна услуга обаче е необходимо всеки да има ПИН - код, издаден от отделите „Общински приходи“ на Столична община, или ПИК - код, издаден от НАП, или валиден електронен подпис (само за физически лица).

 

още по темата
още от София