Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

София, Живей Активно! На 23 юни, в Борисовата градина!

В 10.00 ч. на 23 юни едни от най-обичаните български спортисти отново застават начело и повеждат хиляди столичани в най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот - Нестле за Живей Активно!

Център на събитието тази година ще бъде Борисовата градина. Два лъча ще стартират от различни начални точки в традиционния поход, с който хилядите привърженици на инициативата ще "загреят" за предстоящите над 20 различни спортни и забавни активности.

 

Пред театър „София“ новите лица на Нестле за Живей Активно! - шампионките от волейболен клуб „Марица“, заедно с дългогодишния приятел на инициативата Йордан Йовчев, ще водят ентусиастите с колелета. Колоездачите ще преминат по бул. Евлоги Георгиев до Орлов мост и след това ще продължат към лятната сцена в Борисовата градина. От Паметника на Съветската армия към тях ще се присъединят и всички любители на скейта и ролерите.

Евгени Иванов-Пушката и Тереза Маринова ще се включат в традиционния пешеходен поход. Тази година той стартира пред Паметника на Съветската армия. Всички ентусиасти ще преминат през Орлов мост и след това ще продължат към сцена „Естрада“ за официалното откриване.

По традиция в рамките на Нестле за Живей Активно! отново ще бъде организиран маратон за кучета и стопани. Той ще стартира в 9:30 ч. отново пред Паметника на Съветската армия, като в него се очаква да се включат над 300 стопани с техните четириноги приятели.

В 11:00 ч. Борисовата градина в столицата вече ще кипи от енергия. На паметника на Васил Левски Симеон Найденов ще организира волейболен турнир, а Ballan ще кара ролери и скейт с всички фенове на инициативата и NESCAFÉ 3in1. На „Слончето“ Тереза Маринова и Маруся Иванова ще организират лекоатлетически състезания и Heal-fit гимнастика, а Киндеру ще се забавляват с най-малките. NESCAFÉ Dolce Gusto Bulgaria и Симо Колев от БГ радио ще изпитат логичното мислене и бързината на всички, които участват в игрите на локацията на ароматното кафе. Партньорите на инициативата от ЕКОПАК ще предизвикат малки и големи да събират разделно и да станат еко-герои. На площадката за кучета Асен Аролски ще очаква гостите с училище за кучета, демонстрации по дог-фризби и аджилити. В „Спортна София 2000“ ще бъдат организирани традиционният турнир по футбол и тенис на маса с NESCAFÉ 3in1 и Сдружение Фуутура. Следобеда ще посветим на семеен пикник с много вкусна храна с MAGGI и Сандра Алексиева.

В 18:00 ч. лятната сцена ще огласи Борисовата градина с изпълненията на млади музикални банди. В 20:00 часа активният ден прелива в забавление. На Естрада излизат излизат Играта, Ballan, DARA и Павел и Венци Венц с нова доза енергия, хубава музика и приятни емоции.

Повече информация за събитието и активностите може да бъде намерена на Facebook страницата на Нестле за Живей Активно! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

още от София