Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Столична община и SAP България създадоха единна информационна система за COVID-19

Снимка: Мениджър нюз

Столичната община в партньорство със SAP България създаде единна информационна система по въпроси от граждани за COVID-19. Системата е изградена с безвъзмездното съдействие на софийския офис на SAP България, филиал на световния софтуерен лидер SAP SE у нас.

Платформата е достъпна през страницата за COVID-19 на Столичната община на адрес https://www.sofia.bg/covid-19 и предоставя на гражданите кратка, точна и актуална информация по основните въпроси - какво да правим, ако имаме съмнения, че сме били в контакт със заразени лица, какво да правим, ако сме възрастни или трудноподвижни хора, какво да правим ако имаме деца, ако скоро сме се завърнали от чужбина и др., посочват от Столична община.

Системата е интерактивна, с лесна навигация води ползвателя до конкретния казус, от който се интересува, а информацията се обновява постоянно. Целта й е да предоставя най-актуалната и полезна информация на едно място, без да се налага гражданите да посещават различни страници на различни институции. В допълнение, единната информационна точка улеснява събирането на обратна връзка относно проблемите на столичани, от какво се вълнуват и какви затруднения изпитват, а доброволци и дарители могат да заявят възможностите си за оказване на съдействие.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и екипите на Innovative Sofia и Invest Sofia изказват благодарност към стартъп и IT компаниите в София за готовността им да помогнат с решения за града, се посочва в прессъобщението.

 

 

още по темата
още от София