Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Вероятно ще се наложи втора актуализация на столичния бюджет

Снимка: Мениджър нюз

Вероятно ще се наложи още една актуализация на бюджета на София, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности по бул. "България". 

"Направихме една актуализация на бюджета. Имахме сериозни притеснения през април. Очаквам следващите дни да имаме точен анализ на приходите. Имаме сериозни постъпления през месец юни. Колко точно те компенсират предишните загуби ще преценим. Това, което не допуснахме да спре и няма да допуснем, е градският транспорт и стратегическите обекти. Ще се наложи допълнителна подкрепа за транспорта", подчерта Фандъкова.

По думите й, в момента се подготвя искането за взимането на инвестиционен заем от Общината от Европейската банка, пред която имаме добър кредитен рейтинг. "От банката ни проверяват под лупа. Това е допълнителна гаранция, че можем да се справим", добави столичният кмет. 

Междувременно стана ясно, че продължава активната работа по реконструкцията на бул. "България" от Околовръстния път до моста в кв. "Бояна". В момента се работи в посока център, като строителните дейности вървят в срок. Очаква се до средата на юли участъкът да бъде завършен и пуснат в движение.

От събота /4 юли/ ще започне работа в участъка на "България" от бул. "Тодор Каблешков" до бул. "Гоце Делчев". Движението там ще се премести в другото платно, което вече беше ремонтирано по време на извънредното положение. Очакванията са втората половина на август да приключи ремонтът в целия участък, който е в посока център. А ако остане време до 10-12 септември, ще се започне работа и в последната отсечка от булеварда.

Ремонтира се последният участък на бул. "Монтевидео", където е изграден изцяло нов булевард с четири ленти. "Останал е един малък участък при метростанцията, но това лято и там трябва да приключим", посочи Фандъкова. Тя съобщи, че се работи и по бул. "Искърско шосе", предстои да започне реконструкцията на ул. "Асен Йорданов". В момента се извършва разширението на Южната дъга, най-големият обект, който е изключително важен. В момента Южната дъга е затворена от "Младост" до "Горубляне". 

още от София