Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Започва ремонтът на Околовръстното на София между кварталите "Младост" и "Горубляне"

Снимка: Shutterstock

От днес по обед се ограничава движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път в участъка между пътен възел „Горубляне“ и пътен възел „Младост“. Реконструкцията на трасето предвижда разрушаване на надлеза при 40-ти км, построен преди 40 години, и изграждането на ново модерно съоръжение. Участъкът ще бъде затворен до 10 септември.  

Спира се трафикът и в двете посоки, като преминаващите транзитно автомобили ще бъдат отклонявани от автомагистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“ по Северната скоростна тангента.

Локалният трафик ще може да използва бул. „Александър Малинов“ и бул. „Цариградско шосе“, както и ул. „Самоковско шосе“ в кв. „Горубляне“ и ул. „Инж. Георги Белов“, които свързват кв. „Горубляне“ и кв. „Младост“.

Съществуващият двулентов път ще бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет. 

 

още от София