Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Затварят Околовръстното на София между кв. "Младост" и кв. "Горубляне" от неделя

Снимка: Shutterstock

От 14 юни до 10 септември се затваря Софийският околовръстен път между пътен възел „Младост“ и „Горубляне“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Трафикът в двете посоки ще бъде спрян заради изграждане на нов надлез на 40-тия километър на Околовръстното.

Транзитно преминаващите автомобили ще бъдат отклонявани от магистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“ към Северната скоростна тангента, а локалният трафик може да използва булевардите „Александър Малинов“ и „Цариградско шосе“. 

След ремонта пътят ще е с 6 ленти на директното трасе, плюс разделителна ивица, две локални платна с две ленти и тротоари от двете страни и ще позволява скоростта да бъде 80 километра в час.  

„Предвиждаме участъкът да бъде отворен на 10 септември, като причината за неговото затваряне е надлезът, който е изчерпал своята експлоатационна годност. Повече от 40 години от неговото построяване той не е ремонтиран основно и е опасен. На мястото на сегашния надлез ще бъде изградено ново съоръжение, което ще е модерно и ще отговаря на изискванията на проекта, тоест 6 ленти и всички системи, свързани с безопасността на пътуването“, посочи председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски при инспекция на строителството и разширяването на Софийския околовръстен път. 

С повишено внимание трябва да са шофьорите, които преминават по автомагистрала „Хемус“, тъй като от днес започва ремонт на пътното платно на виадукта на при 35-тия километър. Леките автомобили ще преминават двупосочно в платното за Варна, а тежкотоварните – по нов обходен маршрут, който започва при 30-тия километър при пътен възел „Витинска река“ – пътят София-Ботевград – обходния път на Ботевград до пътния възел при километър 47-ми на „Хемус“, и обратно. 

 

 

 

още по темата
още от София