18 състезатели ще ни представят на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана

18 състезатели ще ни представят на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана

18 състезатели ще ни представят на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана

Общото събрание на Българския олимпийски комитет (БОК) утвърди състава на олимпийската ни делегация за участие на третите зимни младежки олимпийски игри в Лозана, Швейцария, което ще се проведе между 9 и 22 януари 2020 г.

На игрите България ще бъде представена от 18 млади състезатели, с 6 повече от предишното издание Лилехамер 2016, които ще се състезават в 8 вида спорт.

Три момичета и три момчета ще защитават родния биатлон – това са Валентина Димитрова, Лора Христова, Лора Радковска, Васил Зашев, Красимир Атанасов и Деян Разложки. В ски алпийски дисциплини ще участват Юлия Златкова и Константин Стоилов. В ски бягането ще ни представя само Александър Огнянов. На пързалката по сноуборд ще излязат едно момиче и две момчета - Теодора Илиева сноуборд крос, Влади Камбуров сноуборд крос и Даниел Пикет халфпайп. На ледената пързалка по фигурно пързаляне ще се представи Ивелина Байчева, а в дисциплината шорт трек - Любомир Калчев. Хокей на лед ще играят Мария Руневска и Нино Томов. Милен Миланов ще се състезава с едноместна и двуместна шейна, а Недялко Иванов – само с двуместна шейна.

В делегацията влизат още 11 треньора, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и генералният секретар на БОК Белчо Горанов, както и други длъжностни лица. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ