6 тона паста и 4 тона месо на ден изяждат състезателите на световното по гребане в Пловдив

19-годишният Лазар Пенев завърши пети в репешажната си серия и не успя да се класира за полуфиналите на скиф лека категория. Нашият гребец поведе на старта, но бе изпреварен първоначално от две лодки, а след това и от още 2, като остави зад гърба си лодка

Световното първенство по гребане за мъже и жени продължава с пълна сила на гребния канал в Пловдив. Извън водата обаче също е достатъчно интересно. Изхранването на участниците също е като за световно.

Организаторите на световното първенство по гребане в Пловдив осигуряват тонове храна за спортистите и техните екипи. Участниците в шампионата изяждат по 4 тона месо на ден, като предпочитанията са към пилешкото и телешкото, а количествата на свинското са по-ограничени. Основаната храна за отборите обаче се оказва пастата. На ден в Пловдив се консумират по около 6 тона макаронени изделия. Около 6 тона е и количеството на зеленчуците, консумирани дневно. Отборите са категорични, че не искат храната им да е пържена или панирана, макар че има и малки изключения.

Едно от най-любопитните искания е отправено от националния отбор на Великобритания. В заявката им за храна фигурира изрична молба да им бъде предлагана българската мусака. Британците обожават също палачинки със спанак и сирене. Всъщност англичаните се оказаха най-големите ценители на тукашната кухня. Дотолкова харесват родните специалитети, че всеки ден от хотела им поръчват допълнително количество продукти.

Ценители на родната кухня се оказаха и новозеландците, които се влюбили в българското сирене по шопски.

Спортистите на Норвегия пък имат специални изисквания към някои от храните. Те направили инструктаж на готвачите си в хотела как да им приготвят каша от овесени ядки с мед и канела за закуска. Освен това някои от състезателите консумирали безглутенови храни. Затова и си носят хляб от родината.

Литовците пък настоявали да имат в менюто картофени кюфтета и различни ястия с картофи.

Със специални изисквания са и австралийците, които предварително са поръчали фъстъчено масло, авокадо и гуакамоле да присъстват задължително в менюто им.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ