Алина Загитова спечели първото злато за Русия на олимпиадата

Алина Загитова спечели първото злато за Русия на олимпиадата

Алина Загитова спечели първото злато за Русия на олимпиадата

15-годишната Алина Загитова донесе първо златно отличие на страната си на Зимните олимпийски игри в Пъонгчанг. Тя спечели олимпийската титла по фигурно пързаляне за жени със сбор от 239.26 точки от двете си изпълнения.

Среброто завоюва двукратната световна шампионка Евгения Медведева (Русия) с 238.26 точки, а трета се нареди канадката Кейтлин Озмънд с 231.02 точки.

Загитова и Медведева се състезават в Пьонгчанг под неутрален флаг и с името Олимпийски спортисти от Русия заради доказаната допинг схема, покровителствана от държавата и довела до наказание на олимпийския комитет на страната.

Рускинята беше перфектна в техническо отношение в своята програма на "Дон Кихот". Тя изпълни 11 скока, от които седем тройни, посочва bTV Спорт.

Медведева спечели всички златни медали на големите първенства по фигурно пързаляне в последните две години, но този сезон имаше контузия и беше победена от Загитова на европейското първенство, а сега и на олимпийските игри.

Кейтлин Озмънд беше трета и в двете програма и донесе четвърти медал за Канада от турнира по фигурно пързаляне в Пьонгчанг.

Американките записаха най-слабото си представяне на олимпийски игри. Брейди Тенел, Мирай Нагасу и Карен Чън завършиха съответно 9-а, 10-а и 11-а.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ