нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Контузия отмени в последния момент участието на ансамбъла ни на световното в Япония

Getty Images

Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да участва на Световното първенство в японския град Китакюшу. Причината е травма на една от участничките в отбора.

Момичетата вече са в Япония, но по време на тренировка във вчерашния ден Лаура Траатс е получила много силна и остра болка. След консултация с лекаря на гимнастичките е взето решение да не играят в състезанието, което трябваше да е последно за тях преди оттеглянето им. На място няма резерва, която да може да замени Траатс в изпълнението на съчетанията. Това щеше да е последното състезание като отбор за златните ни момичета, които мечтаеха да добавят от олимпийските медали и световна титла.

„Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент“, пишат от федерацията по художествена гимнастика.

По-рано през годината ансамбълът донесе злато за България от лятното издание на Олимпийските игри в Токио, с което прекъсна серията от победи за Русия, която взема първото място от 2000 година насам. По време на спортния форум друга състезателка – Мадлен Радуканова, игра с фрактура на глезена, за която не знаеха дори нейните съотборнички, за да не окаже влияние това на груповата игра.

още от Спорт