Бащата на Джокович обвини Григор Димитров за заразата на "Адриа тур"

Бащата на Джокович обвини Григор Димитров за заразата на Адриа тур

Бащата на Джокович обвини Григор Димитров за заразата на "Адриа тур"

Бащата на Новак Джокович - Сърджан Джокович отправи тежки обвинения към Григор Димитров за огнището на коронавирус, пламнало по време на "Адрия тур" в Хърватия. Тенис турнирът беше организиран от Новак Джокович, а Григор бе сред специално поканените за участие в него от №1 в световната ранглиста. В интервю за хърватска телевизия Сърджан Джокович заяви, че  веригата от демонстративни благотворителни турнири"Адрия тур" се е провалила заради Димитров. Сърбинът твърди, че Григор е пристигнал в Белград заразен с коронавирус, но е отказал тестове на място, а е дал проба другаде като така е нанесъл вреда на семейство Джокович, а също на Сърбия и на Хърватия. След съобщението на Григор, че е с положителна проба, турнирът, който стартира в хърватския град Задар и включваше още един в Баня Лука, както и демонстративен мач в Сараево беше прекратен.

Заразените на турнира тенисисти, треньори и съпруги са поне 7, включително и самият Джокович и съпругата му Йелена. Те отказаха да си направят тест в Хърватия, а го направиха при завръщането си в Белград. Децата им са с отрицателни проби.

С положителни тестове са също Кристиан Гро, германският треньор на Григор, физиотерапевтът Алгис Христов, Борна Чорич (Хърв), сърбинът Виктор Троицки и съпругата му.  В същото време, от цял свят текат критики към самия Джокович заради риска, който е поел, организирайки този турнир. Чуват се и призиви водачът в световната ранглиста да освободи поста председател на съвета на играчите към Асоциацията на професионалните тенисисти. Най-безкомпромисни в атаките си към сърбина са французите, които измислиха ново име на коронавируса - Djokovid-19. 

Малко по-късно  мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов отхвърли обвинения с официален коментар. Ето какво гласи той:

"Във връзка с казаното от Сърджан Джокович пред хърватската телевизия искам да ви уведомя за следното: Григор кацна директно в Белград след тримесечна пълна изолация. Нито в Белград, нито по-късно в Задар (Хърватия) му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за коронавирус. Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безопасното провеждане на събитието (турнира) и да създадат правила, които да се следват. Григор стриктно е спазвал всички правила, наложени от организаторите на турнира и съществуващите закони и наредби при преминаването на границата между България, Сърбия и Хърватия."

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ