Бензема бе признат за виновен по дело за изнудване

Бензема бе признат за виновен по дело за изнудване

Бензема бе признат за виновен по дело за изнудване

Нападателят на „Реал“ Мадрид и френския национален отбор, Карим Бензема, бе признат за виновен по дело за изнудване на съотборник и ще трябва да плати глоба от 75 хил. евро.

33-годишният футболист е един от петимата души, изправени пред съда миналия месец, заради опит за изнудване на французина Матийо Валбуена. Скандалът смая запалянковците, а двамата играчи загубиха местата си в националния тим, предаде „Би Би Си“.

Случаят е от юни 2015 г., когато спортистите са на тренировъчен лагер. Според документи Валбуена получил анонимно обаждане. Човекът на телефона се опитал да се „уговори“ с него за предполагаемо видео със сексуално съдържание, в което участва самият Валбуена, но казал, че би го направил само ако футболистът избере доверен посредник, пише CNN.

На лагера Бензема настоявал пред Валбуена да плати на изнудвачите. Той отрича вината си и настоява, че е единствено се опитвал да помогне на Валбуена да се отърве от компрометиращото видео.

Още тази вечер се очаква Бензема да облече фланелката на „Реал“ за мач срещу молдовския „Шериф“ в груповата фаза на Шампионска лига.

Нито той, нито Валбуена присъстваха в съда при произнасянето на присъдата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ