Бербатов: Клубове, фенове, време е за революция!

Бербатов: Клубове, фенове, време е за революция!

Бербатов: Клубове, фенове, време е за революция!

„Знам, че има клубове, които искат да се разбунтуват… Сега е моментът. И никой няма да ви вини. Никой. Вие сте в правото си!“ С тези думи футболистът Димитър Бербатов призова футболните клубове у нас публично да изразят позицията си, свързана със завръщането на Борислав Михайлов начело на Българския футболен съюз, след като оттегли подадената през 2019 г. оставка от ръководния пост.

„Има и клубове, които ги е страх. А не трябва! Казах ви, аз и моят екип сме с вас! Не бъдете заложници на страха… Защо чувам постоянни викове за промяна? А никаква реакция“, написа днес Бербатов в официалния си блог.

„Клубове, фенове, журналисти, хора рЕволюцията трябва да започне! Трябва да се събудим и да действаме“, призова той.

По думите му случващото се е „подигравка“ с българския футбол, а „светът ни се смее“. Бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“ се обърна и към феновете. „Вие сте в силна позиция… Вие имате и по-голяма роля в случая. Можете да я изразите, защото знам, че сте за промяната“, отбеляза той.

„Безочие, наглост, постановка… Вземам назаем само част от заглавията в медиите! Това, което се случи онзи ден, само ден след като аз казах, че ще се кандидатирам за президент на БФС, е най-грозното морално падение и акт на страхливост, което българският футбол е виждал. И ако ние позволим това да се случи, значи ние сме глупаците…“, написа още Бербатов.

Бербатов иска да е президент на БФС

Миналата седмица той обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС. Към екипа му се присъединяват бизнесменът Петър Величков, националите Стилиян Петров и Мартин Петров, както и Борис Станков, който има опит в Международния отдел на БФС. По време на пресконференция те представиха и част от идеите си за управление. Ето и някои от приоритетите:

  • Създаване на стратегия за развитието на българския футбол през следващите 10 години с основен фокус върху развитието на детския и юношеския футбол
  • Проактивна съвместна работа с държавата, с местната власт, УЕФА и ФИФ
  • Изграждане на нов имидж на БФС
  • Повишаване на интереса към футбола в България
  • Повишаване на квалификацията на българските треньори, съдии, методисти, представители в УЕФА
  • Реструктуриране на БФС, включително мандатност на президента и Изпълнителния комитет

Планира се и по-тясна връзка с УЕФА, за да бъде в течение организацията за случващото се в българския футбол.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ