нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Берое, ЦСКА и Пирин издигат кандидатурата на Бербатов за шеф на БФС

"(Р)Eволюцията е тук!", гласи посланието на основната визия на кампанията в социалните мрежи в подкрепа на кандидатурата на Бербатов за президент на БФС

Осем футболни клуба – три от които елитни – са издигнали кандидатурата на бившия голмайстор на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов за президент на Българския футболен отбор.

Това са елитните Берое, Пирин (Благоевград) и ЦСКА-София.

Освен тях кандидатурата е подкрепена от Места (Хаджидимово, обл. Благоевград), които играят в 4-та дивизия, Беласица (Петрич), които играят в 3-та дивизия, детско-юношеския отбор Победа 13 (София), Локомотив (Каспичан), които играят в 4-та дивизия, Областна подгрупа Шумен и Ком (Берковица), които играят в 4-та дивизия, областна група Монтана.

Съобщението, че ЦСКА-София подкрепя футболиста е ново. Собственикът на столичния отбор Гриша Ганчев бе част от изпълнителния комитет на БФС до 2018 г.

По решение на Съда новият конгрес за избор на ръководство на БФС ще се проведе на 12 октомври.

Сегашният президент на БФС Боби Михайлов настояваше заседанието да се проведе през 2022 г. По-рано тази година той оттегли оставката си, подадена през 2019 г. след настояване от страна на тогавашния премиер Бойко Борисов, само ден след като Димитър Бербатов, заедно с другите футболисти Мартин Петров и Стилиян Петров и бизнесмена Петър Величков обявиха, че ще работят за ново ръководство на БФС.

още от Спорт