БФС е надписвало разходи по обществени поръчки

БФС е надписвало разходи  по обществени поръчки

БФС е надписвало разходи по обществени поръчки

Ръководството на Българския футболен съюз, начело с Борислав Михайлов, е надписвало разходи по обществени поръчки, плащани с държавни средства.

Това заяви по bTV Петър Величков, бизнесмен и досегашен член на Изпълнителния комитет на БФС, който е в екипа за издигане на Димитър Бербатов за президент на футболната централа.

Става въпрос за средства, отпуснати от Министерството на младежта и спорта за организирането на Евро 2015 за юноши до 17 г., на което България бе домакин. Спортното министерство в момента води дело за възстановяване на 144 хил. лв., които  настоява да  му бъдат възстановени от БФС.

“БФС поръчва футболни врати и ги купува за 2430 евро, като цената на тази врата е 2040 лв. – над 2,5 пъти над пазарната цена. Табло за смени – при цена от 600 евро БФС го купува за 1175 евро. Ако така се изразходват средствата на БФС няма как да искаме да стигнат пари до аматьорите и децата“, коментира Величков.  

Борислав Михайлов е получил милиони под формата на заплата и бонуси за 16 години, заяви още Величков. Също така Михайлов е наредил да му се пусне консултантски договор към БФС за  момента, в който той е бил в оставка – и така да получава пари, въпреки че не е президент на футболната централа, съобщи още Величков.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ