Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

България срещу Англия в квалификациите за Евро 2020

410

Снимка: Guliver/ Getty Images

Българският национален отбор по футбол ще играе срещу Англия, Чехия, Черна гора и Косово в квалификациите за участие на Европейското първенство по футбол през 2020 г. Това определи жребият, изтеглен днес в Дъблин.

Националите ни попаднаха в първа група, която е от 5 отбора. Първите 2 тима в крайното класиране в нея ще играят на финалите на първенството на Стария континент след 2 години, посочва bTV Спорт.

Това ще стане във всички 10 групи (5 по 5 отбора и 5 по 6 отбора). Останалите 4 квоти ще се разпределят след турнир между победителите в групите или техните некласирали се подгласници от Лигата на нациите. Предвид второто място на България, националите ни имат добър шанс да играят и в този турнир, ако не успеят през официалните квалификации. Те не са играли на финали на европейско първенство от 2004 г. в Португалия.

Мачовете от пресявките за Евро 2020 ще се изиграят от 21 март до 19 ноември 2019 г. 

За първи път през 2020 г. европейското първенство няма да има официален домакин. Мачовете ще се изиграят в 12 града по целия континент - Амстердам, Баку, Билбао, Букурещ, Будапеща, Копенхаген, Дъблин, Глазгоу, Лондон, Мюнхен, Рим и Санкт Петербург, а страните, в които ще се проведат срещите, няма да се класират по право за мачовете.

Финалът на европейското първенство ще бъде на стадион "Уембли" в Лондон.

Ето и разпределението на отборите във всичките 10 групи:

Група "A"

Англия

Чехия

България

Черна гора

Косово

...

Група "B"

Португалия

Украйна

Сърбия

Литва

Люксембург

...

Група "C"

Холандия

Германия

Северна Ирландия

Естония

Беларус

още от Спорт
24
Петък
Май