Борислав Михайлов остава начело на БФС

Борислав Михайлов остава начело на БФС

Борислав Михайлов остава начело на БФС

Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз за нови 4 години. Това стана ясно след извънредния конгрес на БФС в днешния ден.

241 от събралите се общо 483 делегати дадоха вота си за нов мандат на досегашния шеф в зала 1 на Националния дворец на културата в София.

Основният претендент Димитър Бербатов получи 230 от гласовете, а Христо Порточанов бе подкрепен от 8 клуба. Въпреки минималната разлика в гласовете и изискването за преминаване на границата от 242 гласа балотаж няма да има.

По-рано през годината Михайлов подаде оставка от поста, но след това я оттегли. До свикване на извънреден конгрес на централата се стигна след решение на Софийски градски съд, според което футболният съюз трябва да проведе общо събрание на 12 октомври и да избере нов президент. Това стана с подписка на Бербатов, отразяваща искането на 189 от футболните клубове, членуващи в организацията, за свикване на такова мероприятие.

Първия си мандат Михайлов спечели през 2005 година. До момента на президентския пост е преизбиран 4 пъти.

На днешния конгрес присъстваха и официални гости от УЕФА и ФИФА.

Бербатов: Ще оспорваме решението

В изказване след края на конгреса Бербатов коментира, че е разочарован, че 20 от клубовете не са били допуснати по необясними причини. „Вотът е такъв, какъвто е“, каза футболистът. Той допълни, че решението ще бъде оспорено в съда. „Един глас не достига, но те го извъртяха по друга формула, на гласуващите, които са били вътре… Има стенограма, самият водещ каза, че за да победи кандидатът, му трябват 242 гласа, само че не ни дадоха да я видим“, обясни още Бербатов.

По думите му вотът не е преминал според Устава на БФС. „Загубата е за нас в този случай, но не е правилното решение“, каза той. „Един глас не им стига, което е неправилно.“

„Ние сме морални победители, защото направихме каквото зависи от нас“, каза бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“.

„Ние сме футболни хора, под една или друга форма сме във футбола, но не сме се отказали. Няма шанс да се откажем“, допълни той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ