Божков е готов да продаде акциите на "Левски" или да ги подари на феновете

Божков е готов да продаде акциите на Левски или да ги подари на феновете

Божков е готов да продаде акциите на "Левски" или да ги подари на феновете

Финансовият благодетел на "Левски" Васил Божков изрази готовност да продаде акциите на клуба на всеки един "сериозен инвеститор" или да ги подари на феновете, ако по този начин ще спаси клуба. Това заяви лично той в ексклузивно интервю по телефона от Дубай за bTV. В него той отправи тежки квалификации и обвинения към премиера Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и главния прокурор Иван Гешев.

"Общото между мутрите в миналото и днес е Борисов. Различното е Пеевски. Тогава го нямаше, а сега го има. Ролята му е да седи в сянка като паяк и да дърпа конците. Да не би аз да съм назначил Гешев за прокурор, публична тайна е кой го назначи.", обвини Божков. "България се управлява от хунта в момента. Не го вярвах, докато не ми су случи всичко тава", заяви още той. Според него "бухалките вече не са прътове и вериги, а прокуратурата, ДАНС и НАП - съсипват всичко." Той отправи и директна атака срещу финансовия министър Владислав Горанов като поиска да си подаде оставката. Преди това заяви, че не е имал никакви отношения с Комисията по хазарта, а само с Горанов. "Всичките ми контакти по този бизнес са били лично с Влади Горанов", каза Божков и допълни, че Горанов не му позволявал да контактува с членове на Комисията по хазарта. Според него наложените от НАП запори върху имуществото му са незаконни, защото са направени без ревизионен акт. "Какво иска да замете Влади Горанов? Ако не е знаел за закона, значи е лош министър и е време да си подаде оставката", коментира още хазартният бос.

За проблемите на "Левски" той обвини директно Борисов. "Аз бих направил за "Левски" всичко, за да върви добре. Отново искат да ми отнемат имуществото силово. Казват: "Няма да помагаме на "Левски", ако не се смени собствеността!" Това какво значи, според вас? Готов съм да дам акциите на всеки един... Не да ги продам, а да ги дам, само и само "Левски" да бъде спасен. А кой унищожи "Левски"? Всички знаем - Борисов. Той унищожи компаниите, които издържаха "Левски". Как стана това? В грубо нарушение на закона. Какво каза? Дай да заграбим акциите, а после ще помогнем. Да е дал една стотинка лична Борисов някога за нещо? Парите на народа, а казва "Аз дадох". Как ще спаси Борисов "Левски"? Ще му даде кредит? Като се изхарчи кредитът, откъде ще се върне? Или ще намери друг човек - идиот да издържа "Левски", после да го арестуват и него? Аз съм инвестирал 25 млн. лева за по-малко от 1 година. "Левски" беше стабилен клуб и вървеше нагоре.", заяви Божков. 

Акциите формално са собственост на близкия до Божков Георги Попов, който е заедно с него в Дубай. Той притежава 86,6% от акциите в клуба, 10% са на Тръст "Синя България", а останалите са на миноритарни собственици. Преди дни феновете поискаха чрез отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов да бъдат вдигнати запори на фирмите, които са спонсори на клуба. Ако това не се случи, те поискаха кредит от държавата. Самият Борисов заяви, че държавата би помогнала на клуба, ако собствеността бъде сменена. 

"Единственият вариант да направим нещо за "Левски" и да продължи да се развива стабилно, е да се прегледа закона, да се отменят всички незаконни акции, компаниите, които издържаха "Левски", да продължат да го издържат. Ако се махнат тези запори, които са напълно незаконни, "Левски" няма да има проблеми. Другият вариант е да ги върна там, откъдето съм ги взел. Или да ги дам на феновете. Но не виждам бъдеще за "Левски", заяви още той.

Божков обясни, че е бил в контакт с изпълнителния директор на "сините" Павел Колев и треньора на баскетболния "Левски Лукойл" Константин Папазов, който беше спряган за нов собственик на акциите.

"Тити Папазов искаше просто да спасява "Левски". Казах, че ще им дам акциите, но реално погледнато, не знам как ще се оправят след това", заяви той. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ