Челен сблъсък: Сестри Стоеви срещу председателя на федерацията по бадминтон

Челен сблъсък: Сестри Стоеви срещу председателя на федерацията по бадминтон

Челен сблъсък: Сестри Стоеви срещу председателя на федерацията по бадминтон

След новината, че европейските шампионки по бадминтон сестри Стоеви ще спрат да се състезават заради недоволство от федерацията, двете страни седнаха една срещу друга, за да се опитат да разрешат различията.

„Ние сме от дълги години разочаровани от Българска федерация по бадминтон. Отказваме се от Европейските игри, Олимпиадата и световни първенства. Не сме казали, че ще играем за друга държава. Това са думи на г-н Володя Златев. Най-различни лъжи се изсипаха по наш адрес преди да се приберем в България”, коментира в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия Стефани Стоева.

По думите й когато те печелят, техният труд се омаловажава. „Тази година ние сме с европейска титла – първата и единствена за българския бадминтон. На нас ни се каза, че за тази година ще получим само 10 000 лв. за цялата година, а ние имаме турнири в Азия, които ни струват много повече. От началото на годината ние сами си ги плащаме. Разбираме, че е имало пари, които поименно са отпуснати, но не са достигали до нас”, посочи още Стефани.

„За миналата година са получили над 100 000 лв. финансиране. Адмирирам проверката на министерството. Отворени сме за експертизи и инспекторати, за да видите какви са нещата. Миналата година има предвидени за тях 39 000 лв., ние тази сума сме я утроили. Тази година има предвидени 60 000 лв. Към момента са преведи 42 989 лв. Аз лоша дума за Стефани и Габриела няма да кажа, аз ги уважавам дълбоко”, коментира Володя Златев.

„Проблемът не е от сега. Проблемите не са спирали. Никога не сме ги казвали открито, винаги сме гледали тези неща да не се казват, за да се намери начин да се развият нещата. От 2015 година разбрах за техните проблеми тук. За съжаление, има много страдащи. Успях да се реализирам и съм над това ниво, помагам на български, а и не само на български спортисти във Франция. Никога не сме говорили открито за проблемите. Опитвали сме да не се казват тези неща”, посочи треньорът на сестри Стоеви Михаил Попов.

Целия разговор между двете страни можете да видите ТУК.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ