ЦСКА съди ЦСКА 1948

ЦСКА съди ЦСКА 1948

ЦСКА съди ЦСКА 1948

ЦСКА е предприел съдебни действия спрямо ЦСКА 1948, който бе обявен от БФС за нов член на елита. Това стана ясно от изказване на главния мениджър на тима от Борисовата градина Стойчо Стоилов пред bTV

"Щом УЕФА е казала, че всички първенства трябва да завършат и да се спази спортният феърплей, значи това трябва да стане. В момента в България БФС пренебрегна това нещо – тези указания от УЕФА. 1948 по принцип и в „Б“ група влязоха неправомерно, сега и в „А“ . Не знам какъв е този честен път, за който говорят, но със сигурност не е честен път. Просто е смешно това, което те лансират. Нали имат един файтон фенове, нали досега имаха мачове и се гледаха, виждаха се. Предполагам знаете на нашите мачове колко фенове идваха – и на евротурнирите, и на дербито с „Левски“ се пълнеха стадионите, така че кой е ЦСКА е ясно. И между другото те използват абревиатура, която е запазена от нашия клуб и нямат право да я използват. И всички медии, и БФС като изписват по този начин ЦСКА – това е незаконно", заяви Стоилов.

"Доколкото знам, мерките срещу тях са предприети. Съдебни. Да не могат те да използват абревиатурата, емблемата. Обаче в България явно всичко е възможно...", каза още той. 

През лятото на 2016 г. след фалита на "ПФК ЦСКА" АД Гриша Ганчев създаде "ЦСКА-София" с участието на "Литекс" и "Чавдар" Етрополе. Клубът получи право да се състезава в новосформираната Първа лига, докато ЦСКА 1948 започна от найниските нива на родния футбол, преди да се изкачи във Втора лига. Сред най-сериозните спорове между двата клуба бяха спечелването на привържениците, правото върху активите на "ПФК ЦСКА" и стадион "Българска армия".

През 2017 г. първодивизионният ЦСКА на Гриша Ганчев спечели търга за емблемата и останалите активи на фалиралия "ПФК ЦСКА" АД. Победител в процедурата, която се проведе в Кърджали, бе фирмата "Ред Енимълс" с представител Иван Велчев-Кюстендилеца. Компанията, приближена до самия клуб спечели с оферта на стойност около 8 млн. лв, която бе близо 5 пъти над първоначалната цена от около 1,6 млн. лв. Впоследствие ФИФА обяви дружеството за спортен наследник на "ПФК ЦСКА". 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ