Цветана Пиронкова очаква с нетърпение мача срещу Серина Уилямс

Цветана Пиронкова очаква с нетърпение мача срещу Серина Уилямс

Цветана Пиронкова очаква с нетърпение мача срещу Серина Уилямс

„Чака ме труден мач. Играх няколко пъти срещу Серена. Не съм печелила срещу нея до днес. Да играеш срещу такъв шампион, такава легенда на тениса, очевидно е огромна чест. Наистина очаквам с нетърпение този мач, защото знам, че усещането ще бъде много специално. Да, ще се опитам да дам всичко от себе си и нямам търпение“. Това заяви Цветана Пиронкова на пресконференция, след като за първи път в кариерата си се класира на четвъртфиналите на Откритото първенство на Съединените щати по тенис.

Българката сподели очакванията си от предстоящия мач срещу Серина Уилямс. До момента двете са играли четири пъти като активът на пловдивчанката е два спечелени сета, но последната среща е била през 2015 година. Цвети, която на 13 септември ще навърши 33 години, показа уважение към следващата си опонентка, която има 23 титли от Големия шлем, информира БНР. 

Пиронкова заяви, че тепърва ще мисли върху тактиката за предстоящия двубой, но разказа, върху какво е работила най-много преди завръщането си след майчинството.

„Когато започнах да играя отново, имах около осем месеца до първия ми турнир – тук, в Ню Йорк. Работих по много, много неща. Наистина работих много за моя сервис. Очевидно и върху моите удари от крайната линия. Психически за мен сега е много различно, защото както споменах в предишните дни, всъщност не си оказвам толкова голям натиск. Най-много се наслаждавам на играта и вярвам, че тенисът наистина е - това е основният смисъл на тази игра, за да му се наслаждавате. Да, мисля, че цялата тази работа наистина се отплати. Имам и кондиционен треньор, фитнес треньор, с който съм работил много. Така че, да, предполагам, че това дава резултат“, разказа още българската тенисистка. 

Пиронкова призна, че раждането на нейния син Александър е променило много живота ѝ, но също така е помогнало да надгради играта си.

„Всичко в майчинството, предполагам, че ми е помогнало. Очевидно ставаш различен човек. Вече не се фокусирате толкова много върху себе си, а основно върху детето ви. И предполагам, че това е хубаво нещо (усмихва се). Аз също така съм много по-организиран. Също така имам по-голяма психическа устойчивост“, допълни Цветана Пиронкова. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ