Бербатов се кандидатира за шеф на БФС

Бербатов се кандидатира за шеф на БФС

Бербатов се кандидатира за шеф на БФС

Футболистът Димитър Бербатов се кандидатира за президент на Българския футболен съюз. Това потвърди той по време на пресконференция днес.

„Официално откривам кампанията ми за президент на БФС. Мисля, че моментът е дошъл“, каза той.

Единственото, което се знаеше до момента, е, че Бербатов ще е в екип, сформиран от един от членовете на Изпълнителния комитет на БФС в оставка, бизнесмена Петър Величков. Първоначално обаче се предполагаше, че той ще бъде кандидат за вицепрезидент.

„За мен лично футболната централа води една напълно неадекватна политика по отношение на човешките ресурси, нулева работа за повишение на квалификацията на персонала на БФС и клубовете в това число… Там има една нездрава работна атмосфера“, коментира Величков.

В момента БФС се управлява от временно ръководство, начело с Михаил Касабов, който заема поста от края на 2019 г., когато Борислав Михайлов подаде оставка.

Кой влиза в екипа на Бербатов и какво ще направи той?

Към екипа на Бербатов се присъединяват Петър Величков, националите Стилиян Петров и Мартин Петров, както и Борис Станков, който има опит в Международния отдел на БФС.

Според Бербо екипът му ще разчита на прозрачност, професионализъм, партньорство.

Екипът представи и част от идеите си за управление на БФС. Ето и някои от приоритетите:

  • Създаване на стратегия за развитието на българския футбол през следващите 10 години с основен фокус върху развитието на детския и юношеския футбол
  • Проактивна съвместна работа с държавата, с местната власт, УЕФА и ФИФ
  • Изграждане на нов имидж на БФС
  • Повишаване на интереса към футбола в България
  • Повишаване на квалификацията на българските треньори, съдии, методисти, представители в УЕФА
  • Реструктуриране на БФС, включително мандатност на президента и Изпълнителния комитет

Бербатов даде за пример за добре разработена стратегия за развитието на футбола изготвената от президента на румънската федерация. „Промените там текат с пълна сила. Те показват какво и как смятат да направят“, обясни нападателят на „Манчестър Юнайтед“ и ЦСКА.

Екипът планира да изгради и по-тясна връзка с УЕФА, за да бъде в течение организацията за случващото се в българския футбол.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ