Домът на „Лос Анджелис Лейкърс“ сменя името си на Crypto.com Arena

Домът на „Лос Анджелис Лейкърс“ сменя името си на Crypto.com Arena

Домът на „Лос Анджелис Лейкърс“ сменя името си на Crypto.com Arena

Една от най-известните спортни зали в САЩ - „Стейпълс център“ (Staples Center) в Лос Анджелис, ще бъде преименувана на Crypto.com Arena, предаде Си Ен Би Си.

Платформата за търговия на криптовалути Crypto.com е придобила правата върху името на съоръжението за период от 20 години в сделка за 700 млн. долара със собственика на залата Anschutz Entertainment Group (AEG).

Новото име на дом на „Лос Анджелис Лейкърс“ ще влезе в сила на Коледа, когато отборът с най-много титли в Националната баскетболна асоциация на САЩ ще посрещне на свой терен „Бруклин Нетс“.

След като сделката бе обявена, криптовалутата на Crypto.com, наречена CRO, поскъпна значително. В рамките на 24 часа цената й скочи с 24% и влезе в топ 20 на криптовалутите по пазарна капитализация..

Crypto.com се радва на сериозен растеж за сравнително кратък период. Платформата стартира през 2016 г. и надхвърли 1 милион потребители през септември 2019 г. Сега тя може да се похвали с повече от 10 милиона потребители.

Криптовалутата CRO пък беше представена в края на 2018 г., като възвращаемостта на инвестицията за хората, които са я купили в самото начало, е над 2500%, сочат данни на CoinMarketCap.

Сделката с AEG може да донесе още по-голям дял на Crypto.com в пространството на криптовалутите, тъй като сега името и ще бъде бъде свързано с това на „Лос Анджелис Лейкърс“ – един от най-популярните брандове в НБА.

„Това партньорство е за бъдещето“, каза Дан Бекерман, президент и главен изпълнителен директор на AEG.

„AEG и Crypto.com споделят не само визия за иновациите и бъдещето на спорта и развлеченията, но също така и общ ангажимент към нашите общности, където работим и живеем. Очакваме с нетърпение да си партнираме с Crypto.com, за да създадем полезни инициативи, които да вдъхнат нов живот на тази визия през следващите години“, добави той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ