Два български отбора в Лига Европа за първи път от 10 години

Два български отбора в Лига Европа за първи път от 10 години

Два български отбора в Лига Европа за първи път от 10 години

Два български отбора се класираха едновременно за груповата фаза на втория по престиж европейски футболен турнир "Лига Европа" за първи път от 10 години насам. ЦСКА победи снощи с 3:1 фаворитът в плейофите "Базел" като успя да обърне играта след откриване на резултата от домакините с 1:0 от дузпа. Мачът се игра на швейцарски терен в едноименния град, без публика. 

Победата донесе повторно завръщане за ЦСКА в груповата фаза на Лига Европа след прекъсване от цели 9 години.

Другият български представител в шампионата е "Лудогорец", който успя да отстрани с 2:) в предварителната фаза "Динамо" (Брест) на мач, изигран също снощи в Беларус. 

Жребият за груповата фаза на "Лига Европа" ще бъде изтеглен днес, в Лозана. Заради добрия си коефициент "Лудогорец" имат гарантирано място във втора урна. Разградският тим е за четвърти пореден сезон в груповата фаза. ЦСКА са в последната, четвърта урна поради все още ниския си коефициент. 

Срещите от груповата фаза на "Лига Европа" започват на 22 октомври и трябва да приключат до 10 декември. Отборите ще бъдат разпределени в 12 четворки и всеки от тях ще изиграе по 6 мача при разменено домакинство. Според правилата на турнира обаче отбори от една и съща страна не могат да бъдат в една група и да играят един срещу друг.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ