Джокович: Често сравняват Григор с Федерер. И има защо

Джокович: Често сравняват Григор с Федерер. И има защо

Джокович: Често сравняват Григор с Федерер. И има защо

„Григор е сред най-талантливите тенисисти през последното десетилетие. Не веднъж са го сравнявали с Федерер. И има защо“, това заяви Новак Джокович за Григор Димитров – бъдещия си съперник на мастърс турнира в Париж. Той допълни, че играта на българската ракета след Откритото първенство на САЩ е на значително по-високо ниво.

"Той е един от най-добре подготвените физически играчи в тура и това му помага винаги да е на точната позиция", коментира още Джокович. Според него Григор е подобрил значително своя бекхенд, който "винаги е бил слабото му място".

Припомняме ви, че вчера Григор Димитров надви Кристиан Гарин в два сета, а днес той ще се изправи в битка за финала в Париж срещу Новак Джокович.  Двамата имат девет мача помежду си, като нашият тенисист има един-единствен успех, дошъл на Мастърса в Мадрид през 2013 година, допълва БГНЕС. Последната им среща беше в Синсинати през 2018, когато Джокович спечели в три сета. Ноле и Григор са се изправяли един срещу друг и в зала „Берси“ през 2016, когато Джокера триумфира в три сета на осминафиналите в надпреварата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ