Федерер победи Григор Димитров и спечели турнира в Ротердам

Федерер победи Григор Димитров и спечели турнира в Ротердам

Федерер победи Григор Димитров и спечели турнира в Ротердам

Световният No.1 и легенда в тениса Роджър Федерер (Швейцария) победи най-добрия български тенисист Григор Димитров на финала на АТП турнира в Ротердам и спечели титлата на надпреварата с 6:2, 6:2. 

Мачът продължи 58 минути и с него Федерер взе 97-ата титла в кариерата си, след като 10 години по-младия от него Григор показа, че му въздейства факта да се изправи пред този мощен и известен съперник. Гришо започна обещаващо и игра добре в първите четири гейма, но до там. Той все пак спечели 300 точки и ще бъде отново №4 в световната ранглиста от следващата седмица.

Това бе най-големият мач на Григор от началото на годината. Благодарим му за вълнението, което ни дава със спортните си участия!

36-годишният Роджър Федерер е в забележителна форма, за която могат да му завидят всички негови колеги. В началото на 2018 г. той спечели 6-а титла от Откритото първенство на Австралия (Australia Open) и продължава да изумява на корта. За да се класира за финала в Ротердам, нямаше никакви проблеми да победи италианския ветеран Андреа Сепи.

Активът му победи срещу Григор вече е седем на седем. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ