Федерер срещу Джокович: очаква ни епичен финал на Уимбълдън

Федерер срещу Джокович: очаква ни епичен финал на Уимбълдън

Федерер срещу Джокович: очаква ни епичен финал на Уимбълдън

Легендарното съперничество между Роджър Федерер и Новак Джокович ще отвори нова глава от страницата в неделния ден. Двамата ще се срещнат в битката за Уимбълдън. Срещата е от 16.00 часа и е очаквана с огромно нетърпение от всички фенове на тениса, не само на двамата велики състезатели.

Имената им вече се превърнаха в синоними за шампионските мачове на „Ол Ингланд Клъб”. Поне един от тях е стигал до последния двубой на турнира от Големия шлем, с изключение само на две издания, от 2003 година насам.

„Това е финалът на Уимбълдън. Мач, за който винаги съм мечтал, още от малко момче. Затова съм работил, исках да бъда тук”, заяви Новак Джокович.

Роджър Федерер взе малък реванш от Рафаел Надал за Откритото първенство на Франция, побеждавайки го в Лондон на полуфиналите. С надежда да спечели деветата си титла на Уимбълдън швейцарецът обаче ще трябва да победи и настоящия номер 1.

„Знам, че ако има битка, която да е по-трудна след Рафа, то това би била може би с Джокович. Но аз имам увереността, че ще мога да извадя позитивите от двубоя с Надал и ще продължа с позитивите”, коментира Роджър Федерер.

Историята сочи, че ще бъде много трудно на швейцареца, срещайки Рафаел Надал и Новак Джокович един след друг в мачовете. Той успя да победи и двамата последователно само веднъж, през 2010 година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ