Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Фенове на „Левски” участваха в жесток бой с поляци и холандци в Словакия

Shutterstock

Фенове на българския "Левски" участваха в жестоко сбиване с агитки на два други футболни клуба в центъра на Братислава. Батални сцени блокираха словашката столица, а районът е изпотрошен. Фенове на полския "Краковия" и холандския "Аякс" са нападнали привържениците на "Левски" в центъра на Братислава, предаде „24 часа”. Нападението е станало в близост до хотела, където са отседнали феновете на "сините", които са част от фракцията "София-Запад". Левскарите са отседнали там, за да пренощуват преди мача от първия предварителен кръг в Лига Европа срещу "Ружомберок" в едноименния словашки град.

Около 130 души са били въвлечени в боя, а най-малко 80 са арестуваните, съобщи полицията в Братислава.

В социалните мрежи се появиха клипчета от жестокото меле. на тях се вижда как хвърчат столове от заведения, които са потрошени от вилнеещите ултраси. Боят продължава близо 10 минути. Нанесени са сериозни материални щети. Потрошени са витрини и маси. По време на мелето летят столове, бутилки и различни предмети. На кадри се забелязва и възпламеняването на бомбички и факли. Използван е и спрей. По непотвърдена информация е имало и опити български запалянко да бъде наръган с нож.

Полицаи буквално натръшкаха на земята десетки участващи в мелето ултраси. Очакват се повече подробности от полицията в Братислава.

Посланикът на Република България в Словакия Йорданка Чобанова коментира специално за "Хоризонт" инцидента с феновете на Левски, сбили се със запалянковци на холандския Аякс и полския Краковия в центъра на Братислава в сряда вечерта. "Информацията, която имаме към този момент е, че имало 45 български граждани, които са задържани като свидетели. Стълкновенията са се случили около 22 часа местно време. Веднага след това представител на посолството ни отреагира и беше на място, като оказа пълно съдействие на българските фенове."

"Това, което искам да уточня е, че те са били нападнати от полски и от холандски футболни запалянковци.Този инцидент се случва на една от централните улици в Братислава, в самия център. Там има много хора, това е пешеходна зона. Там е станала тази провокация. Резултатът е, че има много нанесени щети на заведенията. Но става дума за провокация към нашите фенове. По наша информация няма да бъдат повдигнати обвинения към българските фенове, очаква се скоро всички да бъдат освободени. Оказваме пълно съдействие, посолството е до тях", заяви посланик Чобанова.

още от Спорт
22
Петък
Ноември