Давид Ферер се сбогува с тениса

Давид Ферер се сбогува с тениса

Давид Ферер се сбогува с тениса

37-годишният испански тенисист Давид Ферер изигра последния си тенис мач в професионалния тур. Мачът завърши с поражение в два сета – 4-6, 1-6, от Александър Зверев във втория кръг на Мастърс турнира в Мадрид, съобщава БГНЕС. Германецът Зверев, шампион от миналата година, записа четири аса и проби подаването на Ферер общо пет пъти, за да достигне до крайната победа за 1 час и 10 минути на корта.

Ферер започна страхотно срещата и поведе с пробив и 4-1 гейма. Това обаче беше всичко, на което можеше да се надява. Постепенно Зверев започна да води играта и успя да спечели следващите пет гейма, а с това и първия сет. Във втората част поставеният под №3 взе цели три пъти подаването на своя опонент и приключи двубоя. В първия кръг играещия с "уайлд кард" Ферер надви своя сънародник Роберто Баутиста Агут (6-4, 4-6, 6-4), но силите му стигнаха само до добра първа част срещу Зверев.

Давид Ферер, бивш №3 в света, има 27 титли от АТП в своята кариера, като достигна до финала на Ролан Гарос през 2013 г. Той е спечелил 734 мача, което е 12-то постижение за всички времена в мъжкия тенис и трето за испанец в Оупън ерата – единствено Мануел Орантес и Рафаел Надал имат повече. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ