Треньорите на „Левски“ се отказаха от заплатите си, футболистите - от премиите

Треньорите на „Левски“ се отказаха от заплатите си, футболистите - от премиите

Треньорите на „Левски“ се отказаха от заплатите си, футболистите - от премиите

Футболистите и треньорите на „Левски“ направиха огромен жест към клуба и се отказаха от финансови премии заради ситуацията в клуба още в края на миналата година, съобщи изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев пред журналисти след като поднесе цветя на паметника на Левски в София днес. Самият Павел Колев, както и треньорът Петър Хубчев и хората в щаба му от януари са се отказали от заплатите си и работят без пари за клуба.  

„Надявам се Левски да го чакат още по-добри дни. Според мен ние сме тръгнали в правилната посока, дано да продължим. Ако хората продължават да ни подкрепят по начина, по който го правят до този момент, ние ще завършим сезона без проблем. След това ще трябва да седнем да разговаряме с феновете и спонсорите, защото няма как да формулираме цели, без да знаем с какъв бюджет разполагаме. Не е проблем бюджетът на клуба да се намали, дори драстично“, коментира Павел Колев.

Изпълнителният директор на „Левски“ отговори и на нападките от страна на президента на „Славия“ Венцеслав Стефанов, че получава заплата от 22 000 лева, а други служители от администрацията взимат по 13 000 лева.

„Заплатата ми е поне три пъти по-малка и аз писмено съм се отказал от нея още през януари, защото не считам, че е редно аз да взимам възнаграждение, след като футболистите и другите служители няма да могат да го направят. За последен път казвам – нито една стотинка, която хората дават за Левски в момента, няма да отиде нито за заплати, нито за каквото и да е друго нещо, освен за погасяване на задълженията към НАП. Гаранция за това е пълната отчетност, която се публикува всеки ден. В това отношение хората не би трябвало да имат никакво съмнение. Точно това се цели, да се всее съмнение“, каза още изпълнителният директор на „Левски“, цитиран от gol.bg

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ