Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Григор Димитров: Коронавирусът ме удари тежко

Снимка: Getty Images

Българският тенисист Григор Димитров разкри, че е прекарал тежко коронавируса и това се отразява на спортната му форма в момента.

Първата ракета на България вече се завърна на корта и записа две загуби в демонстративни мачове срещу Ришар Гаске и Фелисиано Лопес във Франция, след което в интервю за сайта Tennis Majors разказа за борбата си с COVID-19 и последствията от него.

"Очевидно все още не съм готов да се състезавам на най-високо ниво. Движението ми се подобрява постепенно, както и другите елементи, но все още не ми е лесно да се възстановя. Вирусът ме удари тежко и бях вкъщи около месец. Не можех да дишам добре, не се чувствах добре. Бях уморен. Загубих обонянието и вкуса си. Всички възможни симптоми, така че не беше забавно. Може да се каже, че имам късмет отново да съм на корта. Има дни, в които се чувствам напълно добре и след това изведнъж тотално се уморявам и трябва да поспя", разказа Димитров за Tennis Majors.

Българинът разкри, че периодът на карантина е бил труден и от ментална гледна точка.

"Разбира се, че е тежко, бях сам в продължение на 20 дена по 24 часа. Много неща ти минават през главата. Няма значение колко психически устойчив си и дали си спортист, неизбежно е в главата ти да влязат лоши мисли, така че трябва да се боря и с това", допълни Григор, който планира да участва на Откритото първенство на САЩ в края на август. 

още от Спорт