Григор Димитров приключи участието си в Australian Open

Григор Димитров приключи участието си в Australian Open

Григор Димитров приключи участието си в Australian Open

Григор Димитров приключи участието си в Откритото първенство на Австралия. Най-добрият ни тенисист отстъпи с 1:3 сета пред руската сензация Аслан Карацев, в отделните части 6:2, 4:6, 1:6, 2:6. За съжаление, в началото на третата част Димитров получи физически проблем и не успя да завърши срещата в състезателна кондиция, пише gong.bg.

Българинът поиска медицински таймаут след края на третия сет, но за съжаление това не му помогна да продължи на висота. Димитров почувства болки в областта на кръста, а болката се оказа непосилна за преодоляване от негова страна.

Така се стигна до една от най-големите изненади в турнира и класирането на 114-ия в света Карацев за полуфиналите в дебютното си участие в основната схема на турнир от Големия шлем. В мач за място на финал 27-годишният руснак ще срещне шампиона от миналата година и световен № 1 Новак Джокович или Александър Зверев, които ще излязат на корта по-късно днес. 

Григов Димитров приключва турнира с малко над 400 хиляди долара от наградния фонд и 360 точки за световната ранглиста, където ще се изкачи до 17-о място от следващата седмица. 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ