Григор Димитров се завръща у дома за Sofia Open 2020

Григор Димитров се завръща у дома за Sofia Open 2020

Григор Димитров се завръща у дома за Sofia Open 2020

Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров се завръща у дома и ще участва в Sofia Open 2020. Петото издание на турнира от сериите ATP 250 в София ще се проведе в нов период на годината - от 27 септември до 4 октомври в „Арена Армеец“.

„Развълнуван съм и съм много щастлив, че се завръщам да играя на Sofia Open тази година. Спомените, които имам от 2017 година, са незабравими. Подкрепата от всички фенове и да играя пред тях – това беше просто невероятно. Очаквам с нетърпение да видя всички в „Арена Армеец“ през септември 2020 г.“, заяви Григор Димитров.

Гришо е шампион на Sofia Open от 2017 г. Тогава любимецът на българските фенове извоюва шестата си титла от ATP и първа пред родна публика, а вдъхновяващият му сезон завърши и с титла от Nitto ATP Finals в Лондон.

Четвъртото издание на Sofia Open се превърна в най-силния турнир за сезона от сериите АТП 250. Петима от участниците в София през 2019 г. - шампионът Данийл Медведев, Стефанос Циципас, Матео Беретини, Гаел Монфис и Роберто Баутиста Агут, завършиха годината в Топ 10 на световната ранглиста. Стан Вавринка и Карен Хачанов завършиха годината в Топ 20.

„Sofia Open 2020 е най-значимото световно спортно събитие, което ще се проведе в България през годината. Пожелавам на Григор Димитров през 2020 г. да спечели втората си титла от Sofia Open“, заяви президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

Пакетни билети за Sofia Open 2020 ще бъдат пуснати в продажба на 14 януари в мрежата на Eventim в цялата страна. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ