Григор Димитров загуби, но върви нагоре в ранглистата

 Григор Димитров загуби, но върви нагоре в ранглистата

Григор Димитров загуби, но върви нагоре в ранглистата

Григор Димитров не успя да се пребори за финал в US Open. В мача, игран от 23 часа снощи българско време и продължил 2 часа и 40 минути руснакът Данийл Медведев спечели с 0:3 сета (6:7/5/, 4:6, 3:6).

В първия сет Димитров игра по-силно, но загуби драматично с тайбрек.

В следващите две части Григор бе по-колеблив, за разлика от руския си съперник. По оценки на експертите Медведев заложи на максимален риск в играта си през целия мач, но в крайна сметка това му донесе победа. Така, вече е ясен един от финалистите в турнира. Другият ще бъде определен от предстоящата среща между  Рафаел Надал и Матео Беретини.

Въпреки загубата на полуфинала, участието в турнира носи на Димитров сремително изкачване с 53 позиции в ранглистата и от понеделник той вече ще заеме 25-ото място.

"За мен беше доста интересен мач. Мисля, че мога да извлека доста неща от него. В най-важните моменти не ми се получи, а и Медведев игра добре в тези ситуации. Имаше моменти, в които не очаквах някои неща от него, но той ги направи и това оказа влияние. Не очаквах да загубя с 0:3 сета, но резултатът не мисля, че отговаря на мача. Мисля, че играх добре, дадох всичко от себе си", бяха първите думи на Димитров след загубата, предаде bTV.

Следващият турнир, за който българинът е заявил участие, е в Пекин. Надпреварата трябва да започне на 30 септември.

"Трябва бързо да премина през следващите дни. Да съм в добра форма за турнирите в Азия. Имаше много позитиви от турнира. Последните седмици нямах добри резултати, а сега стигнах до полуфинал за първи път тук. Тенисът е една игра, ако не се наслаждаваш, ако не я правиш с любов, няма да се отплати. Последните седмици бяха много тежки, с много тренировки, гордея се с това, че играя отново. Не искам да бъда прекалено разочарован. Разбира се, в момента не ми се говори много за това, но продължаваме напред", допълни той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ