Гриша Ганчев напуска ЦСКА

Гриша Ганчев напуска ЦСКА

Гриша Ганчев напуска ЦСКА

Двама от настоящите собственици на ЦСКА Гриша Ганчев и Юлиян Инджов се оттеглят от клуба, стана ясно от официално разпространени изявления. Двамата държат по 38,1% от акциите, а останалите 20% са на Христо Стоичков. 

От средата на миналата година се забелязва напрежение, изразяващо се в задочна размяна на обвинения и реакции през медиите върви между Стоичков и двамата мажоритарни собственици, но като конкретен повод за настоящото решение на Ганчев и Инджов се спрягат остри нападки от страна на една от фен фракциите по повод трансфера на един от успешните играчи на клуба Али Соу. "Няма връщане назад", зарече се Ганчев в коментар за няколко спортни медии у нас. Няма и проблем според него, защото "оставяме отбор с 10-12 милиона напред от такъв, който имаше над 40 милиона задължения. Сега наред са феновете!"

Ганчев и Инджов поеха отбора след фалита и успяха да го стабилизират и върнат на елитни позиции. Закупената бе и емблемата на ЦСКА за 8 милиона лива, като така се покриха почти всички дългове натрупани по времето на Александър Томов и "Титан".

През този сезон ЦСКА проби и в груповата фаза на Лига Европа за първи път от 10 години насам. 

Според информация на ТОПСПОРТ в момента се чистят задълженията към Ганчев и Юлиян Инджов.  Акциите ще бъдат прехвърлени на стадион "Българска армия".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ