Гришо се завърна на корта с убедителна победа

Гришо се завърна на корта с убедителна победа

Гришо се завърна на корта с убедителна победа

След два месеца отсъствие най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна на корта с убедителна победа. Първата ни ракета победи с 2:0 (6:1, 6:3) сета испанеца Фелисиано Лопес на турнира в Маями. Григор започна много добре двубоя, като още във втория гейм стигна до пробив. Това сериозно разклати испанеца, който така и не съумя да намери своята игра до края на частта и допускаше много грешки. Българинът впечатли с представянето си и за 28 минути взе първия сет, давайки само гейм на Лопес.

И през втория сет българинът показа по-добра и убедителна игра, като не пропусна да накаже грешките си на съперника. В петия гейм стигна до пробив, който след това бе затвърден без проблем и преднината му се увеличи до 4:2. Това бе напълно достатъчно за Григор, който съхрани преднината си, а в последния девети гейм затвори двубоя с нов пробив.

В третия кръг, който в Маями е 1/16-финал, българинът ще срещне австралиеца Джордан Томпсън разгромил изненадващо в подобен мач руснака Карен Хачанов. Двубоят ще се играе в понеделник.

След това на пътя на Гришо се очаква южноафриканецът Кевин Андерсън, който се измъчи с испанеца Хауме Мунар след повече от два часа на корта.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ