Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Haas първи разкриха как ще изглежда болидът им във Formula 1 през 2020

Снимка: Formula1.com

Връщаме се там, където всичко започна. Отборът в най-известното и голямо автомобилно състезание в света Formula 1 Хаас (Haas) изпревари своите съперници, като стана първият отбор, който разкри как ще изглежда болидът им през 2020 г. Името му е VF-20 и той бележи завръщане към оригиналните базови цветове на отбора - сиво, червено и черно, съобщиха от Formula1.com.

Миналият сезон американският отбор се представи добре със силното пето място в шампионата на конструкторите, но само за да завърши с непредсказуем автомобил, който според Ромен Грожан смята, че дори не е достатъчно добър за музеен експонат.

Така че това е един нов старт за Haas - отборът премахва черно-златната ливрея, която създадоха, за да се свържат с бившия им спонсор Rich Energy, в полза на по-познатата им цветова палитра, която е в по-голяма степен свързана бизнеса на собственика Джин Хаас - Haas Automation.

Както при всеки първоначален концептуален дизайн, можем да очакваме представената версия да се развие значително преди първото състезание на сезона в Австралия.

VF-20 е еволюционна версия на своя предшественик, като главният екип се надява да разбере по-добре защо са се борили толкова много миналата година и са били непостоянни в надпреварата.

"Винаги е вълнуващо да видим развитието на нов автомобил Формула 1 и несъмнено VF-20 трябва да ни заведе там, където предишния ни автомобил не успя", каза директорът на отбора Гюнтер Щайнер. "С оглед на това, че регулациите от миналата година се запазват и през този сезон, ще можем да подобрим разбирането си за автомобила и да проучим по-внимателно, за да намерим решения и приложения, които да бъдат насочени към дизайна на VF-20.

Предстои и останалите отбори да обявят версията на своите болиди за сезон 2020-2021.

Снимка: Formula1.com

Снимка: Formula1.com

още от Спорт