Испания освободи националния си треньор в навечерието на Световното

Испания освободи националния си треньор в навечерието на Световното

Испания освободи националния си треньор в навечерието на Световното

Испания освобождава треньора по футбол на националния си отбор Хулен Лопетеги ден преди началото на Световното първенство по футбол, предава BBC Sport. Това се случва след като днес стана ясно, че Лопетеги е новият селекционер на "Реал Мадрид" и ще наследи на треньорския пост Зинедин Зидан, както и преди мача за откриване на Световното между Испания и Португалия. 

Испанската футболна федерация заяви днес, че е освободила 51-годишния Лопетеги, защото преговорите между него и "Реал" са се провели без да я уведоми. 

"Знам, че е много сложна ситуация. Знам, че ще има голяма критика, каквото и да направя", коментира президентът на федерацията Луис Рубиалес. Той посочи още, че е бил уведомен за новата 3-годишна роля на Лопетеги в "Реал Мадрид" пет минути преди да бъде официално съобщено. 

"Сигрен съм, че това във времето ще ни направи по-силни. Възхищавам се на Хулен много, уважавам го изключително. Той изглежда топ треньор и това направи по-трудно вземането на решението. Но не можеш да правиш нещата по този начин два или три дни преди Световната купа. Принудени бяхме да вземем това решение", каза той. 

Лопетеги стана треньор на Испания през 2016 г. след пенсионирането на Висенте дел Боске. При него Испания спечели 14 от 20 игри. 

Малко по-късно стана ясно, че постът на национален селекционер на испанците е поверен на легендата на Реал "Мадрид" Фернандо Йеро.Първият мач на Испания на Мондиал 2018 е в петък вечер срещу европейския шампион Португалия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ