Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ивет Лалова търси шампиони

110

Снимка: Guliver/ Getty Images

“Ивет Лалова Спринт Академи” дава старт на своя първи турнир по лека атлетика на 15 Септември на националния стадион “Васил Левски” в София. Официалното откриване е в 10:00ч., а състезателните дисциплини включват 60м спринт, дълъг скок и щафетно бягане 4x50м, за деца от 6 до 13г.

Очаква се над 350 деца да застанат на старт и да бъдат наградени не само от Ивет Лалова, но и от други именити български атлети и гост-звезди, които са поканени специално за събитието.

Турнирът е част от проекта “Открий шампиона в теб”, реализиран по програма “Децата и спортният клуб” на министерството на младежта и спорта. Академията на Ивет Лалова е основен организатор, с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика , Алианц България, Орифлейм и Санофи България. Най-титулуваната ни спринтьорка е приела за своя лична кауза борбата с обездвижването и затлъстяването, които са основна предпоставка за развитие на диабет.  За четвърта поредна година тя е посланик на кампанията „Открито за диабета“, организирана от фармацевтична компания Sanofi България. Целта на инициативата е превенция, ранна диагностика и правилно лечение на диабета.

още от Спорт
24
Сряда
Април